Biografie

gerardvoorpagina

Biografie

0 – 16 jaar

Gerard Henderikus Hillebrand Oynhausen is geboren op 9 december 1957 te Groningen.

Als baby woog Gerard 6 pond en 450 gram.

Gerard was de eerste zoon van uiteindelijk vier kinderen. Zijn andere drie broers zijn Peter, Robert en Rene.

School:

Gerard ging als eerst naar de kleuterschool in de Dikhuizingestraat. Hier deed hij 2 jaar over, waarna de basisschool lonkte. Hij ging na een jaar op de Hoogte te hebben gezeten, naar een aangepaste school genaamd: Leren, opvoed moeilijkheden. Echter was de enigste moeilijkheid die Gerard had dyslexie. Dit hebben echter alle broers. Gerard heeft tot zijn 13e op deze school gezeten.

Toen hij van de school leren,opvoed moeilijkheden ging, ging hij naar de LTC. Hier deed hij 4 jaar over, waarna hij zijn diploma haalde. Dit diploma was instrumentmaker in de metaal.

Na de werkdagen in de metaal kwam hij letterlijk en figuur “zwart” thuis. Dit was hij zat en zag een vacature in de slagerij. Hij had zelf een bijbaantje in een slagerij en hij vond dat erg leuk om te doen. Ook kwam hij erachter dat dit goed betaald werd en dat maakte het nog aantrekkelijker om het slagersvak in te gaan. Op zijn 18e was Gerard chefslager en had hij 16 man personeel in dienst.

Toen is hij een andere richting ingeslagen. Hij is naar de slagersvakschool gegaan. Dit omdat dit beroep hem leuk leek en Gerard was iemand die graag deed wat die zelf wou. Gerard heeft al zijn diploma`s behaald binnen het slagersvak.

Padvinderij:

Gerard was als jongen ook actief bij de padvinderij. Bij de padvinderij was de kledingsdracht: korte broek, kniekousen, koorbroek en een gewoon shirt. Met de padvinderij ging hij elk jaar mee met de pinksterkampen. Hierin moesten ze van allerlei activiteiten doen zoals: hutten bouwen, eten maken en rondom het kampvuur zitten. Bij de Padvinderij werken ze met vaantjes, hoe meer vaantjes hoe zo`n hogere rang je hebt. Je begint als kabouter, waarnaar je steeds hoger kunt komen.

Wat ook bij de Padvinderij was zoals ze het vroeger noemde “heitje voor een kwarwijtje”. Hier moest je karwijtjes doen zoals: straat vegen, portiek schoonmaken of auto`s wassen. Voor dit karwijtje kreeg je een kwartje die vervolgens naar de padvinderij ging.

Moeder waarschuwde wel eens doe een lange broek aan en korte mee naar de padvinderij, maar volgens Gerard hoorde dat niet zo en liet hij zijn korte broek aan.

Werk:

Toen hij naar school ging verdiende Gerard ook al bij. Vanaf zijn 6e ging hij al de melkboer meehelpen met de melk rond brengen. Dit deed hij in weer en wind en kreeg een kwartje voor deze werkzaamheden. Ook spaarde hij sigarenbandjes en speldjes die je altijd kreeg bij de kaas.

Thuis:

Toen Gerard 7 jaar was kwam er een broertje bij. En een jaar daarna kwam de 2e broertje erbij. En dit ging Gerard niet in de koude kleren zitten. Omdat er 2 nieuwe broertjes waren, hadden die automatisch ook meer aandacht nodig. Hierdoor was er minder aandacht voor Gerard. Hij vondt zich achteruit gestoten, maar moeder Oynhausen kon niet bij de twee baby`s weg en deze hadden eenmaal aandacht nodig. Moeder dacht dat Gerard wel aan zou kunnen dat hij minder aandacht kreeg, maar niets was minder waar. Toen ze vroeg of Gerard brood wou halen werd Gerard boos en liep weg naar zijn tante op blote voeten!

Gerard ging vaak een dagje weg met zus van zijn moeder. Die hadden geen kinderen dus die konden vaak wel een dagje uit. Thuis was die situatie iets anders, omdat niet veel geld was.

Moesten Gerard soms iets meer vrijheid geven iets wat de ouders graag nog niet deden. Door opa en oma heel goed verwend. Kon heel goed met zijn opa opschieten.

Nooit moeilijkheden gehad, wel eens uitgesprongen

Kamperen:

Het gezin heeft jaren lang een grote stacaravan gehad op de hondsrug in Eext. De ouders en Gerard zelf vonden kamperen erg leuk en deden het daarom ook elk jaar. Dit gebeurde op verschillende locaties zoals: Norg, Ameland, Vlieland en Eext.

Toen Gerard 7 jaar oud was kreeg hij zijn eigen tent. Toen ze gingen kamperen was het erg slecht weer en wouden  vader en moeder Oynhausen, Gerard uit zijn tentje halen en in de stacaravan de rest van de nacht laten liggen, maar Gerard dacht daar anders over. Hij wou blijven liggen, want hij was nog droog in zijn tentje en is daarom blijven liggen in zijn tentje.

Sport:

Gerard heeft een blauwe maandag op korfballen gezeten, maar dat lag hem totaal niet.

Rond zijn 15e is  hij gaan waterpolo`en. Daarna is hij ook scheidsrechter geworden. Ook heeft hij alle diploma`s binnen het scheidsrechteren gehaald. Gerard was een strever en zocht steeds nieuwe dingen.

Gerard kon vroeg fietsen en ging op zijn 5e al met de fiets naar het zwembad waar hij moest diploma zwemmen. Hij ging altijd eerst zwemmen, daarna moest hij nog naar school. Hij zwom in alle getijde, zelfs in de winter. Uiteindelijk heeft hij alle diploma`s gehaald op het gebied van zwemmen.

Persoonlijk:

Gerard was altijd bezig met dingen en niets was voor hem te veel. Deze natuur heeft hij grootste deel van zijn vader, maar ook zijn moeder steekt zo in elkaar.

Gerard was een stevige, forse maar heel sociale jongen en deed altijd alles wat je hem vroeg.

Met het eten moest er altijd gewacht worden op Gerard, hij was altijd te laat met eten. Iets wat tegenwoordig nog steeds veelvuldig voorkomt.

Moeder Oynhausen is nu nog altijd blij als ze Gerard weer ziet, maar dat mag ze niet zeggen van Gerard.

Ook is Gerard in deze periode nog lid geweest van blinde vinken. Dit is een carnavals vereniging.

Biografie

16 - 25

Liefde:

In de jaren ’70  was Gerard met vrienden op een jongerenreis in Joegoslavië. Ze hadden maar één doel: zo veel mogelijk meisjes versieren.  Marjan Gooijert was er ook, maar wilde niets met hun te maken hebben. Gerard dacht daar anders over, hij dacht dat hij haar toch wel zou krijgen. Wat dat betreft is Gerard een echte jager.

Het toeval  bestond dat ze samen in een gondel belanden in Venetië. Gerard sloeg een arm om haar heen en het was erg romantisch. De eerste kus volgde al snel. Hij beloofde bij het afscheid dat hij haar zou bellen, wat hij ook heeft gedaan.

Thuisgekomen was hij verliefd.  Hij maakte zelfs zijn verkering voor haar uit en reed elke avond langs de zusterflat waar Marjan woonde.

Op deze flat was mannelijk gezelschap niet toegestaan ‘s nachts. Als de zuster dan riep naar Marjan of Gerard al weg was, zei ze vaak dat Gerard er niet meer was, terwijl hij zich stil hield op haar kamer, en zo konden ze toch bij elkaar zijn.

Ondanks dat Gerard het goed te pakken had van Marjan, was de relatie niet van lange duur. Gerard zag constant wel wat anders lopen en hierdoor was de verkeringstijd erg onrustig.

Zo zat hij een keer met een meisje in de bioscoop. Marjan zat heel toevallig achter hun en telkens kreeg het meisje popcorn op haar gegooid. ‘Je zit in mijn vaarwater’ riep Marjan naar haar. Gerard heeft het meisje buiten gewoon laten staan en is weer verder gegaan met Marjan

Toch liep de relatie niet lekker tussen hun. Zo had Gerard , in die tijd een stoere waterpoloër, gezegd dat hij op maandagmorgen altijd koeien moest slachten en daarom zondags vroeg  thuis moest zijn. Toen marjan een keer op een zondagavond belde, bleek hij helemaal niet thuis te zijn en zat hij met zijn vrienden in de kroeg. Marjan was boos , een ruzie volgde en ze had het toen uitgemaakt, maar het gevoel voor elkaar was te groot om zonder elkaar door te gaan. In die tijd was het dus een echte knipperlichtrelatie.


Werk:

 

Met het slachten van koeien heeft Gerard nooit moeite gehad. Hij heeft ook paarden en lammetjes geslacht als werk. Als hij dan thuis kwam van het slachten, moest hij zich bij de deur al helemaal uitkleden. Poedelnaakt rende hij naar de douche, om de geur van het slachten maar niet in huis te hebben. Toch kon zijn moeder nog vaak, ondanks de douche, ruiken dat Gerard geslacht had. Dit was een reden om toch maar te stoppen met het slachten.

Hierna is Gerard zich gaan verdiepen in koude buffetten. Hij maakte de heerlijkste salades. Het maakte niet uit hoe groot de groep was. Gerard deed dit met veel plezier en hier heeft hij nu nog steeds profijt van. Want tijdens barbecues of andere etentjes zie je Gerard nog vaak in de keuken staan om een salade voor te bereiden.

Op zijn 18e was Gerard chef slager met 16 personeelsleden. 1 van deze personeelsleden had een keer haar vinger in de snijmachine gehad. Gerard is toen met haar in de auto gesprongen, is met gierende banden naar het ziekenhuis gereden en heeft alle rode lichten bij de stoplichten genegeerd. Het afgesneden stuk vinger lag in de mond van het meisje. Uiteindelijk hebben ze de vinger kunnen redden en is de vinger helemaal hersteld.

Gerard was van zijn 19e tot zijn 23ste uitsmijter bij Lorelei in Groningen. Tijdens zijn werk vond hij loyaliteit en vriendelijkheid erg belangrijk. Zo heeft hij verschillende keren de autosleutels van dronken mensen afgepakt, omdat het totaal niet verstandig was dat deze mensen nog gingen rijden. Voor deze mensen had Gerard altijd taxi’s klaarstaan bij de deur.

Het werk van uitsmijter is natuurlijk niet helemaal zonder gevaren. Gerard heeft een aantal keren klappen moeten incasseren, maar natuurlijk ook moeten uitdelen.

 Dankzij dit werk heeft hij nog veel connecties in het uitgaansleven van Groningen.

Hierna is hij begonnen met een studie aan de slagersvakschool. Hier heeft hij van 1982 tot 1986 gestudeerd.

Samenwonen en trouwen:

Op zijn 19e  is Gerard uit huis gegaan. Hij ging samenwonen met Marjan. 3 jaar later, Gerard was inmiddels 23 jaar oud, gaven ze elkaar het jawoord op 25 september 1980.

 

  

Biografie

25 – 40 jaar

1976 – 1990        Slager:
Tijdens deze periode had hij een baantje bij de slager. Gerard is altijd een gedreven man geweest die hard werkt. Tijdens deze perioden heeft hij veel ervaring opgedaan in het slagersvak. Na een tijd hebben gewerkt besloot hij om de slagersvak school HAVO te doen. Op zijn 24ste tot zijn 28ste heeft hij deze opleiding gedaan. Door een diploma te hebben voor het slagersvak werd hij na jaren chef slager. Veel bedrijven “vochten” om Gerard, omdat hij veel ervaring en hard werkend is.

1982 – 1986        Slagers vakschool HAVO:

 1. 1 Januari Dochter Marlous Oijnhausen geboren
 1. Commercieel manager Ahold tot mei 2000
  Gerard heeft na zijn slagers carrière een sollicitatie brief gestuurd naar de Albert Heijn. Na een aantal jaren heeft Gerard zijn weg opgebouwd tot commercial manager . Hij heeft bij verschillende Albert heijn’s gewerkt. Hij heeft een tijd gehad dat hij nog bij de Albert Heijn werkte en ook met New Atlantis. in 2000 is hij gestopt bij de Albert Heijn. Bij het oprichten van de huidige shopwinkel heeft Gerard heel veel hulp gehad van Albert Heijn. Hier kreeg hij veel materiaal voor een lage prijs. Doordat Gerard een goed netwerk op had gebouwd bij Albert Heijn heeft hij dit voor elkaar gekregen.
 1. 27 Juli    dochter Marije Oijnhausen geboren

 2. 16-08  heeft Gerard zijn certificaat open water diver PADI gehaald.

  Gerard heeft verschillende cursussen gevolgd bij verschillende organisaties:

18-04-1997         Dive Master                                                              (PADI)
09-09-1997         Medic First aid instructor                                            (PADI)
07-09-1997         Open water scuba instructor                                       (PADI)
29-09-1998         Specialty instructor                                                    (PADI)

29-09-1998         Master scuba dive trainer                                           (PADI)


04-10-1999         Night diver instructor                                                 (IDD)
04-10-1999         Dry suitdiver instructor                                              (IDD)
28-11-1999         Oxygen provider instructor                                         (IDD)
28-11-1999         Ice diver instructor                                                    (IDD)
05-08-2000         Deep diver instructor                                                 (IDD)

04-11-2006         Advanced oxygen instructor                                      (DAN)

04-11-2006         Aquatic oxygen instructor                                         (DAN)
04-11-2006         Hazardous marine life injuruis instructor                    (DAN)

04-11-2006         Medical oxygen rebreather instructor                         (DAN)
05-11-2006         Instructor trainer                                                      (DAN)

 1. 1997                      begonnen met lesgeven. PADI > IDD-> WOSD-> IAHD:
  Nadat hij cursussen had gevolgd en gehaald gaf Gerard ook zelf cursussen. Hij werd duik trainer. Hij gaf eerst cursussen van PADI (Professional Association of Diving Instructors)  daarna IDD(Instructor Dive Development). Nadat hij WOSD (World Organisation of Scuba Diving) had opgericht gaf hij zelf cursussen vanuit zijn eigen organisatie. in 2010 toen Gerard IAHD (International Association for Handicapped Divers) had overgenomen geeft hij ook cursussen voor gehandicapten

1973- 1998                                         Waterpolo:
Op Gerard zijn 15de levensjaar gaat Gerard op waterpolo. Na jaren techniek en ervaring te hebben opgebouwd is Gerard een professionele waterpolo trainer. Gerard heeft bij verschillende verenigingen les gegeven. Vele verengingen “vochten” om Gerard als trainer. Gerard bracht vele waterpolo teams naar de top. Gerard stopte hiermee toen hij 40 was. Gerard heeft 25 jaar in de sport gezeten. De KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwem Bond) heeft Gerard als ere lid gemaakt, omdat hij 25 jaar in de sport zit.

1998

Huidkanker:

In 1998 merkte Gerard dat hij een bultje kreeg op zijn voorhoofd. Vaak nadat hij in de sauna

was geweest was het bultje een bult geworden. Gerard vertrouwde het niet en ging hiermee

naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis kreeg hij een aantal testen, waaronder dat ze met een

appelboor een stukje huid weghaalde. Zes weken gingen voorbij en Gerard kreeg de te horen

dat het huidkanker was. Na dit vervelende nieuw volgende er 2 maanden lang bestraling.

Na twee maanden lang bestraling volgde er weer vervelend nieuw er zat een bultje in zijn

onderrug, waarna er weer bestraald moest worden. Nadat dit klaar volgde er in het 1ste half

jaar 1 controle, daarna naar 2 jaar en de laatste was naar 5 jaar.


Interview met Henk Blaauw:

Kunt u uzelf voorstellen ?

Mijn naam is Henk Blaauw. Ik ben Operationeel manager bij de Ahold in de Regio Noord.

Hoe kent u Gerard Oijnhausen?

Gerard is afdelingschef geweest in 2 winkels in de tijd dat ik daar bedrijfsleider was.

Wat was u eerste indruk van Gerard?

Gerard is eerlijk, heeft veel praatjes, een tomeloze inzet, statusgevoelig en fijn mens om mee te werken.

Wat was u functie toen u werkte met Gerard?

Bedrijfsleider en in die hoedanigheid baas van Gerard.

Hoe lang heeft u met Gerard samen gewerkt?

Ik heb meerdere jaren met Gerard gewerkt, ik denk ongeveer 3 a 4 jaar


Gerard werkte zichzelf tot commercieel manager hielp u hem daarbij?

Ik denk dat ik Gerard met meerder gesprekken heb geholpen om de juiste keuzes te maken. De stap om voor zichzelf te beginnen heb ik zeker mede bespreekbaar gemaakt.

Hoe beschrijft u Gerard in vier woorden?

Gerard is statusgevoelig, eerlijk, enthousiast en een harde werker.


Heeft u nog een leuke herinnering of moment met Gerard die u wilt delen?

Wat ik wel mooi vond aan Gerard is dat hij altijd spreekwoorden en gezegden gebruikte en die dan door elkaar haalde. Vreselijk om gelachen. Mooi voorbeeld is nog steeds “ Ze schieten mij

de mussen niet van het dak” (leuke titel voor een biografie trouwens).

                                 
Interview met Fred Siebers

 

Hoe ben jij in contact gekomen met Gerard en hoe is jullie samenwerking ontstaan?
De eerste keer was op een duikbeurs. Gerard kwam toen bij de IDD stand. Iets later is hij een klant van mij geworden met betrekking tot het onderhouden en repareren van duikmaterialen en het maken van een internetsite voor New Atlantis. Dit is langzaamaan gegroeid tot een hechte samenwerking en vriendschap.

Wat hebben jullie samen allemaal opgericht? En hoe is deze periode van samenwerken geweest?


We zijn samen begonnen met WOSD en WOSD Technical. Daarnaast hebben we gezamenlijk de IAHD overgenomen. Over het algemeen is onze samenwerking erg goed omdat we beide onze eigen ‘speciale’ vaardigheden en beperkingen hebben die we ook van elkaar respecteren. Omdat we elkaar hierbij aanvullen kan ik zeggen dat onze samenwerking erg sterk is.


Wat zijn de kwaliteiten die Gerard als manager bezit en hoe komen deze tot zijn recht in jullie organisatie(s)?


Gerard is erg goed in het leggen van contacten en het ‘verzamelen’ van mensen. Hij heeft een natuurlijke overtuigingskracht die soms, door zijn gedrevenheid, als ‘bedreigend’ en ‘overweldigend’ bij anderen kan overkomen. Toch zorgen deze kwaliteiten dat hij mensen kan overtuigen van een bepaald doel of systeem waardoor deze mensen dit doel of systeem gaan volgen.


En tot slot of je nog speciale of bijzondere dingen hebt meegemaakt die leuk zijn om in de biografie te beschrijven!


Niets bijzonders maar Gerard is soms zo gedreven dat hij vergeet dat ook de organisatie en logistiek er omheen tijd kosten en gereed gemaakt moet worden. Hierdoor is het wel eens gebeurd dat hij een opleiding zou geven waarbij de opleidingsmaterialen nog niet gebruikt konden worden. Ook gebeurt het wel eens dat hij over een ‘project’ of een ‘systeem’ sprak dat voor anderen nog niet zichtbaar was waardoor deze liepen te zoeken waar ze de informatie konden vinden.

  

Interview met Guy Thomas

 

Hoe bent u met Gerard in contact gekomen en waarom zijn jullie samen gaan werken?

Ik ben met Gerard in contact gekomen toen hij WOSD opstartte. Gerard en zijn collega Fred Siebers hebben toen DAN Europe benaderd met de vraag samen te werken op het gebied van (duik)medische eerste hulp cursussen. Gerard en Fred hadden er voor gekozen om met een gespecialiseerde organisatie samen te werken i.p.v. zelf iets te ontwikkelen. Hun sterk punt ligt bij de duikopleidingen en ze vonden mij een perfecte partner waren voor het medische deel.
 
Op welk gebied(bedrijven) hebben jullie samengewerkt en hoe verliep deze samenwerking?
De rol die Gerard had in jullie samenwerking.

Onze samenwerking is begonnen met het opleiden van Gerard en Fred als DAN Instructor Trainer, waarna Gerard en zijn collega oprichter van WOSD onze cursussen konden aanbieden aan hun eigen Instructeurs. Daarna heb ik persoonlijk enkele Workshops/cursussen binnen WOSD gegeven wanneer we uitkwamen met nieuwe cursussen.

Deze samenwerkingen zijn steeds perfect verlopen en de rol die Gerard hier in had is dat hij perfect de waarde van onze organisatie weet in te schatten en de hoogst mogelijke kwaliteit en service wil verlenen aan hun instructeurs.

Als Instructor Trainer kan hij bijvoorbeeld ook zelf een cursus inrichten wanneer we uitkomen met een nieuw trainingsprogramma, maar hij verkiest dat zijn instructeurs de mogelijkheid hebben de eerste opleiding in samenwerking met ons te doen.

Op die manier kiest hij de minst financieel interessante weg, maar zet wel een perfect dienst voor zijn instructeurs neer.

We hebben ook samengewerkt en nog steeds op het gebied van de ontwikkeling van een educatief hulpmiddel en op het gebied van de promotie van DAN en de DAN lidmaatschappen.

Waarschijnlijk vergeet ik nog wel iets maar het resultaat van de samenwerking is echter steeds positief.


Wat zijn de kwaliteiten die Gerard bezit als manager? Hoe is dit terug te zien in jullie werk - relatie?

Wat ik zie is dat hij heel goed mensen weet in te schatten en perfect weet te delegeren.

Hij heeft als het ware een netwerk rond zich gebouwd en heeft mensen op de juiste plaatsen zitten die zich heel goed aanvullen. Als manager gaat hij ook meer voor samenwerking i.p.v. alles opnieuw te willen uitvinden. Op die manier kan hij zich goed concentreren op de core activiteit van zijn organisaties. Als ik trouwens met hem werk lijkt het of ik met een vriend zit samen te werken en niet met een zakenpartner.


Wat is het verschil tussen Gerard als u met hem werkt of juist privé contact met hem hebt?

Moeilijke vraag. Als ik met hem samenwerk dat lijkt het of ik met een vriend rond de tafel zit. Maar we concentreren ons wel op het werk en hoe we iets kunnen aanpakken. Privé is Gerard en ook zijn familie trouwens een diamant. Heel open en vriendelijk en steeds klaar om te helpen.

Het is steeds leuk om met hem om te gaan.
 
Tot slot wil ik u vragen of u nog iets speciaals of indrukwekkends met Gerard heeft meegemaakt.

Speciaals niet. Indrukwekkend.. persoonlijk komt me niets te binnen, maar het is natuurlijk wel indrukwekkend wat hij allemaal voor mekaar gekregen heeft en nog steeds voor mekaar krijgt.


IAHD

Wat is IAHD?

IAHD, International Association for Handicapped Divers is in 2010 overgenomen door  Gerard en consorten. De organisatie bestond daarvoor al 7 jaar, maar na de overname is het een dochteronderneming geworden van de WOSD.

De IAHD heeft als doel het promoten, ontwikkelen en uitvoeren van scuba duikopleidingen voor mensen met een lichamelijke en/of (lichte)geestelijke beperking en voor instructeurs die mensen met een beperking willen opleiden. Tevens wordt als doel gesteld om duikreizen te organiseren voor mensen met een lichamelijke en/of (lichte) geestelijke beperking en om de faciliteiten vooraf goed te inspecteren op klantvriendelijk gebruik ten aanzien van mensen met een beperking. Ook streeft IAHD naar duikplaatsen met faciliteiten voor mensen met een beperking zodat die tijdens een duik eenvoudig te bereiken zijn.

IAHD heeft haar (duik)opleidingpakket zo samengesteld dat deze volledig in de richtlijnen valt zoals die gesteld zijn door het Europese Comité voor Standaardisatie (CEN). Door deze richtlijnen zijn de IAHD opleidingen ook erkend door de European Underwater Federation (EUF), een onafhankelijk kwaliteitscontrole-instituut.

De organisatie bestaat uit valide mensen en uit mensen met een beperking die allemaal het doel van IAHD nastreven. De beste manier om dit te doen is door de mensen te laten ervaren dat je ook met een beperking kan duiken. Er bestaan maar weinig beperkingen waarbij je niet mag duiken. De wijze van beperking en de manier hoe je met deze beperking omgaat, verschilt van persoon tot persoon. 

IAHD wil ervoor zorgen dat mensen met een beperking dezelfde kwaliteit opleiding, diplomering en duikavonturen kunnen ontvangen als valide mensen.

WOSD

Wat is WOSD?

 

WOSD, World Organisation of Scuba Diving is in 2005 opgericht om een nieuwe, innovatieve methode van (duik)opleidingen te ontwikkelen waarbij de internationale duikindustrie naar een hoger niveau wordt getild met moderne hulpmiddelen en technieken.

Bij WOSD zijn alle cursussen en opleidingen gebaseerd op het zogenaamde 'Digital Learning System' of te wel 'D-Learning'. Hierbij ontvangt de cursist, bij aanvang van de opleiding, een multi-media pakket waarbij hij of zij thuis de volledige theoretische kennis eigen kan maken, 24 uur per dag / 7 dagen in de week.

In het WOSD-systeem komen ook alle aspecten van de duikindustrie samen zodat je als duiker, als instructeur en als opleidingscentrum niet meer genoodzaakt bent om lid te zijn van verschillende organisaties of zaken te doen met diverse bedrijven. Deze aspecten zijn: basisopleidingen, opleidingen voor mensen met een beperking, recreatieve specialty opleidingen, technische specialty opleidingen, medische specialty opleidingen, DAN opleidingen, instructeuropleidingen en duikreizen.

WOSD concurreert als duikorganisatie met de grootste ter wereld en heeft daarom ook als doelstelling dat zei op een gegeven moment ook de aller grootste willen zijn.

Met de ISO/EUF certificatie die ze op 25 januari hebben ontvangen zijn ze op de goede weg.

Het verkrijgen van deze ISO erkenning betekent voor de WOSD instructeur dat hij/zij opleidingen kan geven volgens de regels en (kwaliteits)normen zoals die erkend zijn door meer dan 163 landen in de wereld. Daarnaast kan de WOSD instructeur nu ook eenvoudiger de opleidingsniveaus vergelijken van de diverse collega organisaties, bijvoorbeeld als een cursist van een andere organisatie een WOSD opleiding wilt doen.

Voor WOSD geeft deze ISO erkenning de mogelijkheid om met internationale overheden te praten en er zo voor te zorgen dat WOSD opleidingen ook bij regeringen bekend en officieel geaccepteerd worden.

New Atlantis

Wat is New Atlantis?

In 1999 heeft hij zijn werk als commerciële manager bij Ahold gestopt om zich volledig bezig te houden met zijn werk als duikinstructeur en de 500m2 duikwinkel, wat hem op zijn lijf is geschreven. In zijn jarenlange ervaring heeft hij bij diverse duikorganisatie`s gewerkt.

Samen met een team van duikinstructeurs verzorgen zij duikopleidingen van snorkel t/m instructeuropleidingen. Ook worden er opleidingen gegeven voor mensen met een beperking tot en met Instructeur. Daarnaast geven zij nog opleidingen tot Bedrijfshulpverlener (BHV), teambuilding trainingen en communicatietraining voor bedrijven. Deze opleidingen worden gegeven in de winkels , opleidingscentra en bij derden op locatie.

New Atlantis heeft ook een eigen reisbureau die zowel voor mensen met en zonder beperking reizen aanbied.

Alfa – college

Waarom Alfa – college?

Binnen het Alfa College is Gerard bezig met het keuzevak duiken, dit geeft een garantie op inkomsten en daarnaast profiteert hij van de naamsbekendheid die daaruit wordt gegenereerd. Zijn studenten worden daar opgeleid als instructeurs en kunnen daarna ook worden ingezet als personeel.

Jaarlijks organiseert het Alfa College een watersport week, hier kunnen leerlingen van het 1e zich opgeven voor verschillende disciplines binnen de watersport. Duiken is daar een van en zo kunnen leerlingen hier hun duikbrevet halen, zo zijn ze warm te maken om eventueel in de volgende jaren een cursus tot instructeur te gaan volgen. Ook hieruit komt naamsbekendheid naar voren.

Daarnaast ontvangt Gerard elke donderdag 4 stagelopers van het profiel management deze houden zich bezig met onder binnen de verschillende bedrijven die Gerard onder zich heeft. Daarnaast geeft Gerard graag les aan deze groep om ze meer te leren over ondernemen en het managen van een bedrijf. Gerard heeft hier een eigen visie in en leert zijn leerlingen dan ook veel in de praktijk, het bezoeken van bedrijven in alle lagen van de samenleving is geen uitzondering op de regel. Elke ondernemer is een individu en Gerard laat graag zien hoe hij als persoon in elkaar zit, maar ook hoe hij dit gebruikt in de zakelijke wereld. Om niet alleen een beeld te geven van zijn eigen persoonlijkheid en handelswijze worden er af en toe ook gastsprekers uitgenodigd om te vertellen over hun beroep en de kwaliteiten die zei bezitten als ondernemer/manager.

Jong ondernemen een project op het Alfa College dat zich bezig houd met het ondernemen op mbo-opleidingen is ook iets waar Gerard intensief meebezig is. Zo heeft Gerard in 2010 op de duikvaker beurs de noviteiten prijs mogen ontvangen voor het ontwikkelen van Dive and drink. Dive and drink is een drinkzakje dat je mee kunt nemen onderwater en zo gemakkelijk en eenvoudig kunt drinken. Uit diverse onderzoeken  is gebleken dat regelmatig drinken onderwater de kans op decompressieziekte aanzienlijk kan verminderen. ‘Dive and Drink’ is in diverse landen en onder diverse omstandigheden uitvoerig getest en er is een medisch dossier opgemaakt met betrekking tot efficiëntie en hygiëne. Daarnaast is aan diverse keuringsartsen gevraagd wat zij hier van vonden en allen reageerden zeer positief.


logona