Wie is Gerard Oijnhausen? 
Vele mensen zullen zeggen Gerard wie? Dit antwoord kan je verwachten als je willekeurig op straat gaat vragen. Stel je deze vraag bij de duikfanaten onder ons en het lijkt of iedereen hem persoonlijk kent. Zijn naam is binnen de duikwereld een merk op zich. Gerard Oijnhausen is namelijk directeur van Divecenter New Atlantis en mede-eigenaar van de duikorganisaties IAHD (International Association for Handicaped Divers), en WOSD (World Organisation of Scuba Diving). 
Het is ook niet zo gek dat elke duiker deze creatieve en ijverige man kent. Hij is voor het gevoel bij alles betrokken wat in het teken van het duiken staat, en dan ook met ALLES wat maar iets met duiken van doen heeft. Deze zeer ondernemende man is letterlijk overal over de wereld te vinden, van Kenia tot Egypte, van Barcelona tot het IJsselmeer en dit alles dankzij zijn duikorganisaties.

Overal thuis en het meest in Groningen
Toch zal je Gerard het meest vinden in zijn gezellige dorp Sappemeer, waar hij samen met zijn vrouw Marjan en zijn dochter Marije woont. Ook zijn andere dochter Marloes woont dichtbij in het mooie Groningen. Voor Gerard is zijn woning de ideale locatie want pal ernaast is zijn kantoor en winkel gevestigd. Van hieruit bedenkt en organiseert hij de leukste en meest gevarieerde activiteiten voor de meer dan 200 leden die zijn duikschool telt. 
Een van de talenten van deze unieke man is dat hij barst van de creatieve ideeën, die vaak leiden tot even unieke activiteiten. Het allernieuwste project van Gerard is de NorthDutchDiveShow. Dit is - zoals de naam misschien al zegt - een grote en spectaculaire duikshow in het noorden van ons land. Nog nooit is iemand op het idee gekomen om een dergelijke duikshow in deze regio te organiseren en dat is toch wel raar aangezien de belangstelling van zowel bezoekers als gevestigde topmerken behoorlijk groot is. Gerard Oijnhausen bedenkt het en maakt het een succes. 

Divecenter New Atlantis 
Zoals gezegd, bezit Gerard met trots Divecenter New Atlantis dat al sinds eind jaren negentig een begrip is in Groningen en ver daarbuiten. Hij zegde hiervoor een goede en zekere baan bij Ahold op en stapte in het avontuur van zelfstandig ondernemen. Niet veel mensen durven zo in het diepe te springen. Zijn gedurfde en spannende zet heeft goed uitgepakt. Inmiddels bestaat Divecenter New Atlantis 15 jaar, doordat er met grote passie voor duiken gewerkt wordt. Alle leden die je spreekt zijn lyrisch over de werkwijze die er gehanteerd worden en de veelzijdigheid van New Atlantis wordt altijd vol enthousiasme ontvangen. Zo kan je meerdere keren per jaar leuke en leerzame duikvakanties boeken en uiteraard is er voor iedereen een duikcertificaat/brevet te behalen. De winkel loopt uitstekend en Gerard heeft zich inmiddels ontwikkeld van duikinstructeur tot een allround ondernemer en mentor voor de jeugdige sportondernemers van het Alfa College.

Mentor voor sportondernemers
Dat deze duikschool zo gevarieerd te werk gaat is ook niet zo verrassend, omdat Gerard altijd overal nieuwe ideeën ophaalt en die vervolgens aan zijn ‘management team’ als opdracht meegeeft. Dit is een serieus onderdeel van het leren van het vak van Operationeel Sport Manager van het Alfa College. Het management team bestaat dit jaar uit vijf studenten van het Alfa College Sport en Bewegen. Bij New Atlantis kunnen ze ervaring opdoen in het organiseren van grote evenementen en andere ondernemende activiteiten ontplooien (zie o.a. drinktodive.nl) omdat hier alle kansen worden aangeboden en de faciliteiten er zijn. 
Dit is niet de enige band die Gerard heeft met Sport en Bewegen: hij ziet in dat deze studenten de toekomst hebben in de duikwereld daardoor bied hij verschillende duikcertificaten/ -brevetten aan de studenten die dit als keuzevak hebben gekozen. Zo halen ze niet alleen hun diploma, maar zijn ze ook ervaren duikinstructeurs als ze hun opleiding hebben afgerond.

IAHD & WOSD 
Buiten Nederland is Gerard vooral bekend door zijn wereldwijde duikorganisaties IAHD en WOSD. Deze internationale organisaties hebben een groot aanzien in de duikwereld door het feit dat alles tot in de puntjes perfect is geregeld en je in grote delen van deze wereld terecht kunt. WOSD is er op gericht van het opleiden van duikinstructeurs met de modernste hulpmiddelen, zodat het duiken tot een ongekend hoog niveau wordt getild en mensen er nog meer van kunnen genieten. De IAHD richt zich specifiek op mensen met een beperking en instructeurs om deze mensen op te leiden. Zo is het mogelijk om zowel met een fysieke als mentale beperking toch van de overweldigende duikwereld te genieten. Deze organisatie is dan ook één van Gerard’s paradepaardje omdat hij van mening is dat iedereen moet kunnen genieten van deze speciale activiteit. 

Coachingscentre Gerard Oijnhausen
Inmiddels zal duidelijk zijn wie Gerard is: een ondernemer in hart en nieren, die kansen ziet en het lef heeft om ze op te pakken. Die het doorzettingsvermogen en de actiegerichtheid heeft om ze te laten slagen. Een gepassioneerd (en soms ook geëmotioneerd) man, met veel aandacht voor de menselijke kant van organiseren. Hierbij heeft Gerard het talent om aan te voelen wat mensen nodig hebben, reeds lang voordat mensen dat zelf zien. Betrokken en positief reikt hij hen vervolgens de bouwstenen aan voor persoonlijke groei. U zult begrijpen dat ook het bedrijfsleven en andere organisaties inmiddels hun weg naar deze bijzondere man hebben gevonden.


logona